ASIAKASTARINAT

Henkilöstön rekrytointi ei ole arpapeliä - siihen tarvitaan lahjakkuutta


Olemme käyttäneet HR Mentoria apuna rekrytoinneissa useamman vuoden ajan lähinnä tuotannon työtehtäviin liittyvissä hauissa.

Viimeksi puoli vuotta sitten rekrytoimme neljä työntekijää HR Mentorin kautta. Jo nyt voidaan sanoa, että rekrytoinnit onnistuivat tosi hyvin: kaikki rekrytoidut ovat meillä töissä vakituisina. Haemmekin poikkeuksetta pidempiaikaisia työntekijöitä, sillä työn opettelu kestää vuodesta eteenpäin. Me tarvitsemme hyviä siemeniä, jotka meillä kasvavat alan parhaiksi tekijöiksi.

Tärkein hyöty yhteistyöstä on meidän kannaltamme helppous. Minä saisin yhden henkilön rekryyn menemään helposti kaksikin kuukautta aikaa. Nyt minä teen sen kaksi kuukautta niitä töitä, mitä minun kuuluukin tehdä, haastattelen kahdesta kolmeen ihmistä, ja löydän sieltä sen työntekijän, jonka me tuotantoon tarvitsemme.

HR Mentorin avoimen ja rehdin toimintatavan vuoksi voimme luottaa, että asiat rullaavat jouhevasti eteenpäin. Yleensä kun minä, ilman ennakkovaroitusta, annan heille toimeksiannon, niin jo muutaman tunnin sisään HR Mentor on laittanut rekryn auki.

Myös henkilökemiat ovat tärkeät: HR Mentorin Päivi ja Mervi tuntevat meidät hyvin, ja siten he osaavat hakea meille juuri oikeanlaista työvoimaa. HR Mentorilaiset ovat esimerkiksi käyneet useamman kerran meillä tehdaskierroksella tutustumassa työtehtäviin, jotta he paremmin ymmärtävät, millaisia henkilöitä me haemme. Erityisesti viime aikoina on korostunut, että uudella työntekijällä työtaito ei olekaan kaikki kaikessa, vaan tärkeintä on pikemmin persoona, jotta uusi työntekijä istuu meidän työporukkaamme.

HR Mentorista minulla on vain hyvää sanottavaa.

  • Jari Mikkonen, tuotantojohtaja, Lumoava Finland Oy

Me olemme käyttäneet HR Mentoria sekä vuokratyön hankintaan että toisessa äärilaidassa suorarekrytointiin. Viimeisimmäksi he ovat olleet kumppaninamme rekrykoulutuksissa, joista olemme tykänneet kaikista eniten. Tällä päivämäärällä olemme allekirjoittamassa työsopimuksen yhden tällaisen rekrykoulutuksen avulla meille koulutetun työntekijän kanssa. Rekrykoulutus on ollut meidän mielestämme hyvä tapa saada meille osaajia, erityisesti siksikin ettei meidän alalle paikallisesti ole juuri nyt työntekijöitä kovin tarjolla.

HR Mentor osaa raakata hakijoista meidän näköisiämme tyyppejä. He tuntevat meidät hyvin jo pidemmältä ajalta ja tietävät minkälaista porukkaa me tänne haemme. Ei heille tarvitse kauhean pitkää litanniaa antaa siitä, mitä me olemme etsimässä; pikemmin kerromme vain, millaiseen tehtävään tarvitsemme tekijää. He osaavat kyllä lähteä etsimään oikeanlaista tyyppiä.

Parhaillaan HR Mentorille on meille yksi suorarekry menossa, ja vaikka kaikki tietävät, ettei työntekijätilanne ole alalla parhain mahdollinen, niin silti hyviä kandidaatteja pukkaa tulemaan. Heiltä tulee laadukasta materiaalia, mutta meidän kannaltamme tehokasta on myös, kun meiltä jää pois sellaista työtä, jonka he osaavat ammattitaitonsa vuoksi tehdä paremmin ja tehokkaammin kuin me.

Yksi piirre, mitä HR Mentorissa arvostan, on että heidät saa kiinni. Yksi tämän päivän ongelmista on, että ihmisiä ei monesti tahdo saada kiinni. Yhteistyö HR Mentorin kanssa onkin kaiken kaikkiaan helppoa ja mutkatonta. Ja kyllähän me jaloillamme äänestäisimmekin, jos asiat eivät tapahtuisi ja homma toimisi.

  • Timo Vuorisalo, toimitusjohtaja, Oy All-Plast Ab

Olemme olleet HR Mentorin asiakkaina niin pitkään kuin HR Mentor on ollut olemassa. Mistään suurista työntekijämääristä ei meidän kohdallamme ole kyse, mutta aina kun on tarvinnut rekryjä tehdä, niin HR Mentor on ne hoitanut. Olemme käyttäneet pääasiassa HR-Leasingia eli vuokratyötä, mutta jonkin verran myös HR-Rekrytointia, jossa HR Mentorin löytämät osaajat rekrytoidaan suoraan meidän omille palkkalistoillemme. 

HR Mentorissa parasta on heidän palvelunsa. He ymmärtävät asiakkaan tarpeet, eli mitä me täällä teemme ja millaisia henkilöitä me haemme. Siksi rekrytoinnit ovat onnistuneet ja homma on pelannut. Kun he tekevät alkukarsinnan ja toisaalta tuntevat meidät ja meidän tarpeemme, me voimme luottaa siihen, että he löytävät meille hakijoista ne kaikista parhaat tekijät. 

HR Mentorin asenne on kohdallaan: Vaikka elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista, niin he tekevät töitä iloisella asenteella ja aina asiakas etusijalla, mikä ei ole itsestäänselvyys. Heiltä voi aina kysyä, ja he löytävät vastaukset. 

  • Mikko Kemppinen, tuotantopäällikkö, Puijon Romu Oy

PALVELUMME YRITYSASIAKKAILLE

Rekrytointipalvelu

Suorarekrytointi sopii yrityksellenne silloin, kun rekrytoitavaan tehtävään liittyy yksi tai useampi seuraavista:

• vakituinen työsuhde
• asiantuntijarooli
• taloudellinen vastuu
• esimiesvastuu
• kaipaatte tiimin ulkopuolisen ammattilaisen näkemystä
• teillä ei ole organisaatiossanne aikaa rekrytointiprosessiin Lue loppuun

Lue lisää

Rekrykoulutus

Rekrykoulutusten kautta motivoituneet työntekijät saavat uutta osaamista. Yritykset saavat juuri heille räätälöityjä työntekijöitä, joille on koulutettu kyseisen yrityksen työtavat ja -menetelmät. Sopivasti opeteltua teoriaa pohjalle, niin työntekijän on helpompi solahtaa mukaan työyhteisöön ja itse työhön. Lue loppuun

Lue lisää

HR-valmennukset

Joskus saamme eteemme haastavia tilanteita, kuten vaikkapa henkilökunnan vähentäminen. Meiltä löytyy ratkaisumallit tämänkin asian hoitamiseen niin, että kaikkia kunnioitetaan ja kuunnellaan. Lue loppuun

Lue lisää