01/06/2022

Pari sanaa työvoimamallista – hakemusrumba

Pari sanaa työvoimamallista – hakemusrumba

Uuden työvoimamallin mukaan työttömän pitäisi tehdä neljä työhakemusta kuukaudessa. Ottamatta nyt sen enempää kantaa hakemusten määrään, todettakoon näin kokemuksen syvällä rintaäänellä, että meidän mielestämme yksi erinomaisesti tehty hakemus päihittää mennen tullen isonkin joukon puolivillaisesti hutaistuja hakemuksia. Huolellisesti tehty hakemus, josta loistaa ammattiylpeys ja motivaatio työpaikkaa kohtaan, saa rekrytoijankin tekemään parhaansa työllistymisen eteen. Vaikka heti ei tärppäisikään, niin hyvä hakemus jää mieleemme, jolloin hakijaan on helppo olla yhteydessä sopivan työpaikan tiimoilta.

Miten HR Mentor voi sinua auttaa?

Tekemällä hyvän hakemuksen ja lähettämällä sen meidän Osaaja-yhteisöömme, saat hakemuksen pysymään voimassa niin kauan, kun etsit töitä. Hakemuksesi ei ole vain meidän muistimme varassa, vaan järjestelmämme tekoälykin sitä jatkuvasti peilaa meillä haussa oleviin työpaikkoihin. Näppärää eikö totta?

Millaisen hakemuksen me toivomme saavamme?

Rekrytointiprosessin edetessä hakijan hakemus ja cv päätyvät asiakasyrityksemme esimiehelle, joka omalta osaltaan tekee valintaa tiimiinsä. Haluamme palvella asiakasyritystemme työntekijätarpeita mahdollisimman hyvin. Joten toivomme, että hakemukset olisivat sellaisia, joita olisi ilo lukea ja ilo esitellä asiakkaillemme.

Millaista hakemusta on ilo lukea?

1.) Pyydä kaveria ottamaan sinusta vaikkapa tekemisenmakuinen kuva. Taannoin eräs nuori mies jätti hakemuksen, jossa hän poseerasi työhanskojen ja suojakypärän kanssa. Kuvasta huokui aito ammattiylpeys. Ja nyt hänellä on vakituinen työsuhde kauttamme. Hyvä kuva parhaimmillaan herättää mielenkiinnon, pitää sinut rekrytoijan muistissa, vakuuttaa ja toimii ns. lisätodisteena asenteesta, motivaatiosta sekä ammatillisesta osaamisesta.

2.) Panosta ansioluetteloon. Kerran kunnolla tehtyä CV:tä on helppo päivittää ja pitää ajan tasalla. Työkokemusten kohdalle kannattaa kirjoittaa muutamalla sanalla keskeiset työtehtävät. Tämä varmistaa, että tekoäly varmemmin ymmärtää osaamisesi päälle. 😊

3.) Hakemustekstissä kerro meille lyhyesti:

  • nykytilanteesi
  • milloin olisit valmis aloittamaan työt ja
  • millaista työsuhdetta etsit
  • mihin työtehtävään/toimialalle tai jopa mihin yritykseen haluaisit päästä töihin
  • ja miksi? Mikä alassa tai yrityksessä sinua kiehtoo?

Kun siis vähän uhraat tähän aikaa, niin voi olla se riski, ettei tämän jälkeen tarvitse muita hakemuksia lähetellä, kun pääset töihin. Mitä tahansa kysyttävää tulee hakemukseesi liittyen, niin ota yhteyttä, me autamme sinua.

Meidän avulla alkuun:

https://ats.talentadore.com/talent-community/hr-mentor-oy/join/axy/fi/g/r08l

 Pohjois-Savon alueella Mervi Okkonen p. 050 555 9128, mervi.okkonen@hrmentor.fi

Pohjois-Karjalan alueella Miia Surakka p. 050 556 6104, miia.surakka@hrmentor.fi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest